Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Sistemul de marcare electronică este sincronizat cu serverul aparţinând Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) prin referinţa naţională de timp “Ora Oficială a României“. Structura sistemului  este conformă standardul IETF- RFC 3161 accesibil prin protocolul HTTP iar calitatea furnizorului de marcare electronică este atestată prin certificare ISO/IEC 27001:2005 conform BSI (British Standards Institution).


 Pentru a vedea aceasta animatie, aveti nevoie sa instalati Flash Player. Faceti click aici pentru descarcare.

 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

Lucrări de mentenanță.

Suntem în curs de implementare pentru marcarea temporală prin noul algoritm de securitate SHA 256 și din acest motiv inregistrarile noi se vor putea relua doar după finalizarea procedurilor.


Pentru înregistrarea creațiilor vă recomandăm :

Creații literare (texte, opere artistice): ORDA

Design comercial (produse, proiecte): Weizmann & Ariana

Brevete tehnice (invenții, inovații sau idei): OSIM


Pentru verificarea sau vizualizarea înregistrărilor anterioare vă rugăm să vă autentificați prin codul primit la înregistrare.

În cazul în care doriți să fiți informat în momentul finalizării noilor modificări vă rugăm să introduceți adresa de email aici:

E-mail: *
 
 
Termene şi condiţiiAflă mai multe despre înregistrare 2018 © CRS • Copyright Romanian Services