Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Sistemul de marcare electronică este sincronizat cu serverul aparţinând Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) prin referinţa naţională de timp “Ora Oficială a României“. Structura sistemului  este conformă standardul IETF- RFC 3161 accesibil prin protocolul HTTP iar calitatea furnizorului de marcare electronică este atestată prin certificare ISO/IEC 27001:2005 conform BSI (British Standards Institution).


 Pentru a vedea aceasta animatie, aveti nevoie sa instalati Flash Player. Faceti click aici pentru descarcare.

 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

Acordare licență

Licența este contractul dintre titularul dreptului de autor și utilizatorul legal al unei creații protejate prin dreptul de autor/copyright. Este documentul care reglementează atât drepturile utilizatorului cât și condițiile de utilizare.

Este actul prin care posesorul unui drept de autor cedează dreptul de exploatare.

Ca proprietar al dreptului de autor, este decizia dumneavoastră dacă și cum acordați licențe de utilizare pentru munca dumneavoastră.

Orice licență se referă la una sau mai multe din drepturile economice și poate fi, de asemenea, limitată în timp sau în orice alt mod. Acesta este un acord contractual între proprietarul dreptului de autor și utilizator. Uneori, oamenii pot fi în măsură să spună că un drept de autor de muncă este condiționat de o licență implicită, chiar și atunci când nu a existat nici un acord de licență.

 
 
Termene şi condiţiiAflă mai multe despre înregistrare 2017 © CRS • Copyright Romanian Services