Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Există mai multe metode, instituționale sau private, prin care persoanele fizice sau juridice își pot atesta în mod clar și verificabil data certă a creațiilor, conceptelor, ideilor, etc devenind astfel subiecții dreptului de autor (copyright) pentru un anumit teritoriu ales (pentru detalii suplimentare contactați-ne):


 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

Copyright fotografie

Niciodată nu a fost mai uşor să dovedeşti că o poză a fost făcută de tine. Acordă-ţi 3 minute pentru a o înregistra.

Serviciul nostru este disponibil 24 ore aşa că la orice oră înregistreaz-o şi apoi o poți trimite prietenilor, să o postezi pe contul tău sau să o trimiți la reviste. Vei rămâne mereu proprietarul ei iar cei care vor dori să o folosească îţi vor cere acordul!

Ai la dispoziție 5 MB pentru o înregistrare de 15 euro, aşa că pune câte poze încap, în orice format şi înregistrează-le la o mărime care să le facă vizibile clar! Succes!

Fotografia fie comercială sau personală este proprietatea ta, prin urmare utilizarea ei de către alte persoane depinde numai de acordul tău și condițiile de cedare a drepturilor cu scopul valorificării. Nu permite niciodată ca fotografia ta să fie folosită fără acord, furtul intelectual se sancționează iar tu. în calitate de autor. poți cere despăgubiri dacă aduci dovezi legale ale deținerii drepturilor de autor.