Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Există mai multe metode, instituționale sau private, prin care persoanele fizice sau juridice își pot atesta în mod clar și verificabil data certă a creațiilor, conceptelor, ideilor, etc devenind astfel subiecții dreptului de autor (copyright) pentru un anumit teritoriu ales (pentru detalii suplimentare contactați-ne):


 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

Copyright muzică

Ai lucrat din greu pentru a crea muzică şi normal, eşti nerăbdător să o arăti celorlalţi!

Dar dacă un „binevoitor” va folosi linia melodică sau versurile tale şi va susţine că el le-a compus? Nu o să mai aveţi această emoţie dacă înainte de a vă împărtăşi creaţia cu prietenii veţi aloca 3 minute pentru a vă înregistra melodia şi versurile.

Protejarea compunerilor muzicale este necesară și atunci când lucrezi pentru o altă persoană sau companie care vrea să îți cumpere și să utilizeze melodia.

Totul se face on-line și serviciul este disponibil zilnic 24 ore pe zi! Nici măcar nu trebuie să plătiţi pentru fiecare variantă a cântecelor. Pe un document de 5 MB puteţi pune câte variante ale melodiilor încap!