Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Există mai multe metode, instituționale sau private, prin care persoanele fizice sau juridice își pot atesta în mod clar și verificabil data certă a creațiilor, conceptelor, ideilor, etc devenind astfel subiecții dreptului de autor (copyright) pentru un anumit teritoriu ales (pentru detalii suplimentare contactați-ne):


 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

De ce cu noi?

Pentru că suntem o companie cu o foarte mare experienţă în domeniul copyrighting-ului şi asta ne obligă să vă oferim un serviciu cu adevărat independent, fiabil, rapid și sigur.

Şi pentru că în România colaborăm cu cei mai buni parteneri pentru a vă oferi servcii de calitate la preţuri permisive:

  • UTI Systems
  • Agenţia de Proprietate Industrială Ariana
şi pentru că după înregistrarea dreptului de autor, în caz de încălcare a proprietăţii dumneavoastră intelectuale, putem furniza dovezi pentru a vă sprijini şi vă putem sfătui în acţiunile pe care le aveţi de întreprins.

De ce doar din 2009?

Pentru că furnizarea acestui nou serviciu de copyrighta fost posibilă doar după apariţia deciziei nr. 896/08.11.2008 privind normele tehnice şi metodologice pentru aplicarea Legii nr. 451/2004 privind marca temporală.

Comunicatul de presă al ANC din 12.11.2008: „Marca temporală este o colecţie de date în formă electronică, ataşată în mod unic unui document electronic, care garantează că acel document a existat în forma respectivă la un anumit moment în timp. De exemplu, marcarea temporală permite verificarea momentului aplicării unei semnături electronice asupra unui document electronic, verificarea momentului exact al efectuării diferitelor tranzacţii în comerţul electronic sau atestarea existenţei la un moment dat a unei opere protejate prin dreptul de autor”.